Pangopènan Dredger Suction Cutter

2021-05-06

Rencana lan perbaikan pra sakamesin sedhot cutterora mung bisa nyegah kacilakan, nanging uga bisa ngirit wektu pangopènan, sing kondusif kanggo ningkatake tingkat pemanfaatan lan entuk manfaat ekonomi saka kapal keruk. Nanging, kaunggulan kasebut ana gandheng cenenge karo pilihan perbaikan sing nyata. Prinsip tradisional yaiku nggunakake wektu panggunaan dredger kanthi efektif minangka indeks. Nalika mesin dredger entuk umur layanan sing ditemtokake, kudu njaga pangopènan. Mula, dadi masalah pertama kanggo nemtokake siklus perbaikan.

1. jinis gaweyan ndandani

Miturut siklus layanan, ndandani beban kerja lan wektu konstruksi peralatan dredger, perbaikan kasebut biasane dipérang dadi telung kategori: ndandani minor, ndandani medium lan ndandani.

(1) Ndandani suntingan

Perbaikan ringan alat mekanik kapal keruk (komposisi: piranti drive, piranti transmisi, lsp) minangka tahap utami wiwit perawatan nganti ndandani. Miturut cathetan cacat peralatan sing ditemokake sajrone inspeksi patroli kanggo perawatan saben dinane, rencana perbaikan suntingan digawe kanggo sawetara masalah sing ora bisa ditangani sajrone nyerahake shift. Barang sing dandan kalebu cacat sing bisa didandani sajrone wektu perbaikan sithik, ganti bagean, pelumas pelumas, penyesuaian reresik, lan liya-liyane, lan sawetara barang inspeksi sing luwih kompleks bakal dilebokake. Perbaikan suntingan asring. Kanggo wektu ndandani suntingan saben wulan, bisa ditrapake kanthi fleksibel, lan watesan ora luwih saka rencana ndandani suntingan asli. Contone, perbaikan minor sing dijadwalake kaping telu saben wulan, lan wektu ndandani total 32H. Contone, yen ndandani suntingan dijadwalake kaping pindho saben wektu sajrone sewulan lan siji nganti 16 jam, total wektu ndandani ora luwih saka 32H, nanging ing ndandani suntingan 16 jam, sawetara barang ndandani kanthi kangelan lan mbutuhake wektu bisa ditangani, Iki minangka pengaturan sing apik. Amarga wektu sing direncanakake kanggo ndandani suntingan kurang, sawetara perbaikan cilik mung minangka sarana kanggo njaga reproduksi sing gampang. Biaya ndandani suntingan kalebu ing biaya produksi wulan saiki kanthi biaya produksi.



(2) Perbaikan medium

Amarga peralatan mekanik (komposisi: piranti nyopir, piranti transmisi, lsp.) Dredger cendhak lan sawetara cacat lan bebaya sing didhelikake saka peralatan dredger sing butuh wektu suwe ditangani, ora bisa diatasi ing bocah cilik wektu ndandani, nanging ora bisa ditundha kanggo mrikso sabanjure kanggo ngrampungake, mula prelu diatur siji utawa sawetara perbaikan tengah ing antarane rong perbaikan kasebut. Rentang ndandani medium gedhe lan ana akeh proyek, sing umume ndandani restoratif.

(3) Nganyari maneh

Sawise suwe digunakake, sawetara bagean penting (panjelasan: bagean penting bab-bab kiasan) rusak (kayata pondhasi peralatan utama, trek derek, motor utama, cangkang tungku, lsp) lan ora bisa didandani kanthi cepet , mula wektu penutupan wektu sing luwih dawa kudu diatur kanggo ndandani. Perbaikan kaya ngono diarani overhaul. Miturut pengalaman praktik produksi lan data statistik sing relevan, periode pambaikane sawetara peralatan produksi utama ing kahanan normal bisa diramal. Periode ndandani gumantung saka kualitas pangopènan peralatan dredger. Kuncine (panjelasan: bagean penting saka perkara kiasan) yaiku nggunakake piranti sing sesuai karo peraturan lan aja kakehan nggunakake piranti; Kapindho, mesthekake kualitas konstruksi perbaikan.