Periode Pangopènan lan Pangopènan Dredger Ngisep Pemotong

2021-06-30

Rencana lan perbaikan pra dredger sedhot pemotong ora mung bisa nyegah kacilakan, nanging uga bisa ngirit wektu pangopènan, sing kondusif kanggo ningkatake tingkat pemanfaatan lan tunjangan ekonomi dredger kasebut. Nanging, kaunggulan kasebut ana gandheng cenenge karo pilihan perbaikan sing nyata. Prinsip tradisional yaiku nggunakake wektu panggunaan dredger kanthi efektif minangka indeks. Nalika mesin dredger entuk umur layanan sing ditemtokake, kudu njaga pangopènan. Mula, dadi masalah pertama kanggo nemtokake siklus perbaikan.

 

1. Types karya ndandani

 

Miturut umur layanan, ndandani beban kerja lan wektu konstruksi peralatan dredger, perbaikan kasebut biasane dipérang dadi telung kategori: ndandani suntingan, ndandani medium lan ndandani.

 

(1) Ndandani suntingan

 

Perbaikan ringan saka mesin lan peralatan dredger minangka tahap utama wiwit perawatan nganti ndandani. Miturut cathetan cacat peralatan sing ditemokake sajrone pangopènan rutin, rencana perbaikan sithik digawe kanggo sawetara masalah sing ora bisa dirampungake sajrone nyerahake shift. Barang sing dandan kalebu cacat sing bisa didandani sajrone wektu perbaikan sithik, ganti bagean, pelumas pelumas, penyesuaian reresik, lan liya-liyane, lan sawetara barang inspeksi sing luwih kompleks bakal dilebokake. Perbaikan suntingan asring. Kanggo wektu ndandani suntingan saben wulan, bisa ditrapake kanthi fleksibel, lan watesan ora luwih saka rencana ndandani suntingan asli. Contone, perbaikan minor sing dijadwalake kaping telu saben wulan, lan wektu ndandani total 32H. Contone, yen ndandani suntingan dijadwalake kaping pindho saben wektu sajrone sewulan lan siji nganti 16 jam, total wektu ndandani ora luwih saka 32H, nanging ing ndandani suntingan 16 jam, sawetara barang ndandani sing angel lan mbutuhake wektu bisa ditangani. Iki kasus Pangaturan bathi. Amarga wektu sing direncanakake kanggo ndandani suntingan kurang, sawetara perbaikan cilik mung minangka sarana kanggo njaga reproduksi sing gampang. Biaya ndandani suntingan kalebu ing biaya produksi wulan saiki kanthi biaya produksi.

 

(2) Perbaikan medium

 

Amarga wektu mbenake mesin lan peralatan dredger sithik lan sawetara cacat lan bebaya peralatan dredger sing ndhelik sing kudu suwe ditindakake, ora bisa ngrampungake ing wektu perbaikan cilik, nanging ora bisa ditarik kanggo mrikso sabanjure kanggo ngatasi, mula prelu diatur siji utawa sawetara perbaikan tengah ing antarane rong perbaikan kasebut. Rentang ndandani medium gedhe lan ana akeh proyek, sing umume ndandani restoratif.

 

(3) Nganyari maneh

 

Sawise suwe digunakake, sawetara bagean penting (kayata dhasar peralatan utama, trek derek, motor utama, cangkang tungku jeblugan, lsp) rusak lan ora bisa didandani kanthi cepet, mula wektu sing suwe ditutup diaturi kanggo ndandani. Perbaikan kaya kasebut diarani ndandani utama. Miturut pengalaman praktik produksi lan data statistik sing relevan, periode pambaikane sawetara peralatan produksi utama ing kahanan normal bisa diramal. Periode ndandani gumantung saka kualitas pangopènan peralatan dredger. Masalah utama yaiku: siji nggunakake peralatan sing sesuai karo peraturan, lan ora nggunakake kakehan peralatan; sing liyane yaiku njamin kualitas konstruksi perbaikan.