Panyebab Sisa saka Dredger

2021-05-14

Ing konstruksi mesin sedhot pemotong, yen volume penggalian luwih gedhe tinimbang volume sedhot, lapisan lendhut gampang ambruk lan ngasilake lapisan residual. Yen ana siltasi punggung gedhe ing wilayah konstruksi, bakal gampang ngasilake fenomena pra penggalian lan siltasi pasca siltasi. Apa sebabe lapisan residu.

(1) Alesan utama yaiku volume penggalian luwih gedhe tinimbang volume sedhot, lan kolom aliran sing disebabake dening rotasi pemotong.

(2) Iki ditinggalake sawise lumahing lendhot pecah lan disebar, lan disebabake amarga disiramake banyu utawa lemah longsor. Mula, ambane penggalian tartamtu kudu ditambah, sing uga kudu ditemtokake miturut dawa periode pambangunan lan jumlah siltasi ing wektu kasebut.



Ing ndhuwur minangka sebab lapisan sisa. Ing operasi, yen lapisan residu ditemokake, cara perawatan ing ngisor iki bisa digunakake:

(1) Umumé, amarga jumlah silting punggung padha karo suwene periode konstruksi, langkah-langkah kontrol "dhisik dhisik banjur cethek" kudu dipikirake nalika nambah ambane penggalian lan persiyapan silting. Nalika siltasi mburi cilik, kudu luwih jero kanggo njamin kualitas.

(2) Nalika kekandelan wedhi kaping pirang-pirang diameteripun cutter lan lemahipun wedhi longgar, ambruk lereng bisa digunakake kanggo nambah konsentrasi. Nanging, operasi kasebut kudu ngati-ati supaya ambruk lapisan lemah sing ditekan ing jembatan.

(3) Kanggo njaga keamanan pribadi, ngombe dilarang sadurunge kerja. Kabeh operasi dilarang sawise ngombe, lan sing mabuk segara dilarang operasi.

(4) Wong sing umur 18 taun lan luwih saka 50 taun ora diidini ngoperasikake kapal kored kasebut.

(5) Coba aja kerja ing wayah wengi. Ing kahanan khusus, peralatan deteksi keruk kudu digunakake kanthi lengkap lan personel kudu ditata.